Ainfo Consulta

Catálogo de Información Agropecuaria

Bibliotecas INIA

 

Botón Actualizar


Botón Actualizar

Registro completo
Biblioteca (s) :  INIA Las Brujas.
Fecha :  18/03/2019
Actualizado :  18/03/2019
Tipo de producción científica :  Abstracts/Resúmenes
Autor :  CABRERA, D.; RODRIGUEZ, P.; UBERTI, A.; ZOPPOLO, R.; CONIBERTI, A.; DISEGNA, E.
Afiliación :  CARLOS DANILO CABRERA BOLOGNA, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay; PABLO ANDRES RODRIGUEZ BRUNO, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay; ALISON UBERTI, Federal University of Fronteira Sul - UFFS, Chapecó, Brazil.; ROBERTO JOSE ZOPPOLO GOLDSCHMIDT, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay; ANDRES CONIBERTI MUNDY, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay; EDGARDO JOSE DISEGNA LIGUORI, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay.
Título :  Williams pear (Pyrus communis L.) productivity and fruit quality, grafted onto different rootstocks. [abstract of poster]
Fecha de publicación :  2018
Fuente / Imprenta :  In: Zoppolo, R. Cabrera, D. (Eds.). Growing in diversity. Proceedings of the International Pear Symposium, 13, Dec. 4-7th 2018, Montevideo, Uruguay.
Páginas :  p. 84.
Idioma :  Inglés
Contenido :  The experimental design used was randomized blocks with six treatments, each composed of six plants, with four replications.
Palabras claves :  CLIMATIC CONDITION; OHxF.
Thesagro :  CYDONIA; URUGUAY.
NAL Tesauro :  Cydonia, incompatibility, climatic condition, OHxF, Uruguay.
Asunto categoría :  F01 Cultivo
URL :  http://www.ainfo.inia.uy/digital/bitstream/item/12521/1/P19-Cabrera-D.-et-al.-Abst.-Pear-Symp.-13.-2018.pdf
Marc :  Presentar Marc Completo
Registro original :  INIA Las Brujas (LB)
Biblioteca Identificación Origen Tipo / Formato Clasificación Cutter Registro Volumen Estado
LB101806 - 1PXIDD - DDUY/INIA/Ed.Esp./Int.Pear Symp.,13/2018

Volver


Botón Actualizar


Botón Actualizar

Acceso al texto completo restringido a Biblioteca INIA Las Brujas. Por información adicional contacte bibliolb@inia.org.uy.
Registro completo
Biblioteca (s) :  INIA Las Brujas.
Fecha actual :  26/02/2018
Actualizado :  26/02/2018
Tipo de producción científica :  Artículos en Revistas Indexadas Internacionales
Circulación / Nivel :  Internacional - --
Autor :  LEONI, C.; BRUZZONE, J.; VILLAMIL, J.J.; MARTINEZ, C.; MONTELONGO, M.J.; BENTANCUR, O.; CONDE, P.
Afiliación :  CAROLINA LEONI VELAZCO, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay; JULIANA BRUZZONE PIZZORNO, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay; JUAN JOSE VILLAMIL SILVA, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay; ANA CECILIA MARTINEZ ESTEFAN, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay; MARÍA JOSÉ MONTELONGO, Universidad de la República (UdelaR)/ Facultad de Agronomía; OSCAR BENTANCUR, Universidad de la República (UdelaR)/ Facultad de Agronomía; ANA PAULA CONDE INNAMORATO, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay.
Título :  Percentage of anthracnose (Colletotrichum acutatum s.s.) acceptable in olives for the production of extra virgin olive oil.
Fecha de publicación :  2018
Fuente / Imprenta :  Crop Protection, June 2018, v.108: 47-43.
DOI :  10.1016/j.cropro.2018.02.013
Idioma :  Inglés
Notas :  Article history: Received 15 February 2017; Revised 27 September 2017; Accepted 8 February 2018; Available online 22 February 2018. Partial results were presented at 8th International Olive Symposium, Split, Croatia, 10?14 October 2016.
Contenido :  Abstract Anthracnose olive rot (AOR) is the main fruit disease of olives, causing direct yield losses and declining oil quality. Fruit infection occurs either in spring during flowering and fruit-set or in summer from the beginning of veraison to harvest. Conducive weather conditions (rain, elevated air relative humidity, air temperature above 20 °C) and the lack of effective chemical control strategies may compromise olive oil production. To quantify AOR effect on olive oil quality and to establish threshold levels, olive oil was extracted from olives with increasing disease incidence (from 0 to 30%), along three consecutive seasons (2012?2014) in two cultivars (cv. Arbeqina and cv. Frantoio) and disease severity index was also determined. © 2018 Elsevier Ltd. All rights reserved.
Palabras claves :  ARBEQUINA; FRANTOIO; OIL FREE ACIDITY; OLIVE OIL QUALITY; SOAPY OLIVE.
Thesagro :  ACEITE OLIVA; CULTIVARES; OLEA EUROPAEA; OLIVOS; URUGUAY.
Asunto categoría :  F01 Cultivo
Marc :  Presentar Marc Completo
Registro original :  INIA Las Brujas (LB)
Biblioteca Identificación Origen Tipo / Formato Clasificación Cutter Registro Volumen Estado
LB101539 - 1PXIAP - DDPP/CROP PROTECTION/2018
Volver
Expresión de búsqueda válido. Check!
 
 

Embrapa
Todos los derechos reservados, conforme Ley n° 9.610
Política de Privacidad
Área Restricta

Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria
Andes 1365 - piso 12 CP 11100 Montevideo, Uruguay
Tel: +598 2902 0550 Fax: +598 2902 3666
bibliotecas@inia.org.uy

Valid HTML 4.01 Transitional